Szukaj na tym blogu

ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM

Rogaliki z szynką i serem

Rogaliki z szynką i serem to świetny pomysł na szybką przekąskę.

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • szynka (dowolna)
  • ser żółty (najlepiej Cheddar, ale może być każdy inny)



Wykonanie:
  1. Gotowe ciasto francuskie wykładamy na oprószony mąką blat i kroimy na trójkąty.
  2. Szynkę kroimy w kawałki, które zmieszczą się na trójkątach ciasta francuskiego.
  3. Cheddar ścieramy i posypujemy nim szynkę (jeśli mamy inny ser, np. jakiś w plastrach, kroimy go i układamy na szynce.
  4. Zwijamy rogaliki.
  5. Pieczemy 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Należy sprawdzać, żeby nie przypalić.
Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz