Szukaj na tym blogu

JABŁECZNIK BEZ PIECZENIA W 20 MINUT

Jabłecznik bez pieczenia w 20 minut


Składniki (forma 14 x 32):
  • 1 kg jabłek 
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 duży budyń waniliowy
  • biszkopty


Wykonanie:
  1. Jabłka obrać, zetrzeć i podsmażyć. Do gorących jabłek dodać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać. 
  2. Budynie ugotować według przepisu. Do gorącego budyniu dodać galaretkę cytrynową i wymieszać. Budyń wylać do formy jako pierwszy, żeby uzyskać gładką taflę.
  3. Na przestygnięty budyń wyłożyć także przestudzone jabłka z galaretką.
  4. Przykryć biszkoptami i wstawić do lodówki.
  5. Wyciągnąć z formy.

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz