Szukaj na tym blogu

SAŁATKA WIELOWARZYWNA

Sałatka wielowarzywna



Idealnie pasuje do wszystkich wędlin, mięs i ryb.

Składniki:
  • 10 jaj
  • 4 duże marchewki
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy 
  • 5 dużych ogórków
  • 1 jabłko
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego



Przygotowanie:
  1. Jaja ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  2. Marchewkę, jabłko, ogórki pokroić w kostkę i dodać do jajek.
  3. Kukurydzę i groszek odsączyć i dodać do pozostałych składników.
  4. Majonez z jogurtem przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy sos.
  5. Wszystkie składniki zalewamy sosem i mieszamy. Podawać schłodzoną.
 Smacznego! ;)

1 komentarz: