Szukaj na tym blogu

Roladki drobiowe z papryką i ogórkiem korniszonem

Roladki drobiowe z papryką i ogórkiem korniszonem

Roladki drobiowe z papryką i ogórkiem korniszonem z kaszą bulgur i szpinakiem




    Składniki (porcja dla 3 osób):
      • 500 g piersi z kurczaka
      • 2 ogórki konserwowe
      • 1 mała papryka żółta
      • 1 mała papryka czerwona
      • 100 g kaszy bulgur
      • 100 g świeżego szpinaku
      • sól, pieprz, oliwa, ocet balsamiczny, czerwona papryka w proszku



      Sposób przygotowania:
      1. Kurczaka podzielić na filety, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem i odstawić na 1 godz. do lodówki.
      2. Paprykę i ogórka pokroić w paski.
      3. Ogórka i paprykę zawinąć w rozbite filety, następnie ułożyć na blaszce i piec około 25 min w temp. 180°C.

      4. Kaszę bulgur ugotować w lekko osolonej wodzie.
      5. Szpinak opłukać, dodać 1 łyżkę octu balsamicznego i 1 łyżkę oliwy, wymieszać.
        Smacznego! ;)








      Brak komentarzy:

      Prześlij komentarz