Roladki drobiowe z papryką i ogórkiem korniszonem
Roladki drobiowe z papryką i ogórkiem korniszonem z kaszą bulgur i szpinakiem |
Składniki (porcja dla 3 osób):
- 500 g piersi z kurczaka
- 2 ogórki konserwowe
- 1 mała papryka żółta
- 1 mała papryka czerwona
- 100 g kaszy bulgur
- 100 g świeżego szpinaku
- sól, pieprz, oliwa, ocet balsamiczny, czerwona papryka w proszku
Sposób przygotowania:
- Kurczaka podzielić na filety, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem i odstawić na 1 godz. do lodówki.
- Paprykę i ogórka pokroić w paski.
- Ogórka i paprykę zawinąć w rozbite filety, następnie ułożyć na blaszce i piec około 25 min w temp. 180°C.
- Kaszę bulgur ugotować w lekko osolonej wodzie.
- Szpinak opłukać, dodać 1 łyżkę octu balsamicznego i 1 łyżkę oliwy, wymieszać.
Smacznego! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz