Łosoś atlantycki w sosie pieprzowym z warzywami
Łosoś atlantycki w sosie pieprzowym z warzywami |
Składniki (porcja dla 3 osób):
- 500 g filetu z łososia atlantyckiego
- 150 g śmietany 18%
- 2 łyżeczki pieprzu marynowanego
- 600 g mieszanki warzyw
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 1 szklanka białego wina
Sposób przygotowania:
- Rybę doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na około 1 godz. Następnie piec 25 min w temperaturze 175°C.
- Przygotowanie sosu: na patelni rozpuścić masło, dodać marynowany pieprz i chwilę smażyć, dodać wino i śmietanę. Trzymać na ogniu do zagotowania.
- Warzywa gotować na parze około 9-11 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz